1415525631659_1366123743053

Natuurlijke en duurzame wand- en vloeroplossingen. Dat is waar Buklo voor staat. Wat die duurzaamheid concreet inhoudt? Voor Buklo betekent het dat er niet gewerkt wordt met materialen die de aarde nog meer belasten dan tegenwoordig al zoveel gebeurt. Naast het onderhouden van duurzame relaties, staat Buklo ook garant voor het leveren van duurzaam materiaal. Geen van de producten bevat chemische stoffen, zoals polyurethaan en PVC.

Winnen van grondstoffen

Keramiek
Keramische tegels worden gemaakt van klei: een grondstof dat bijna oneindig lang gewonnen kan worden. Zon, wind en vorst zorgen voor een slijtageproces van gesteenten waarna sneeuw en regen het steen naar lager gelegen gebieden brengen. Door dit proces wordt het steen steeds kleiner. Stukjes steen die kleiner zijn dan 0,002 mm noemen we klei. Aan klei is in Europa geen gebrek vanwege het doorlopende proces van slijtage en kleiwinning. Zo is klei eigenlijk een grondstof die nooit opraakt.

De machines in onze fabrieken produceren ook duurzaam, waarmee het klei verwerkt wordt tot keramische tegels, weten ook wat duurzaam produceren is. Deze zijn zo geavanceerd, dat de misproducties die geproduceerd worden automatisch gerecycled worden om er nieuwe tegels van te maken.

Bamboe
Door de snelle groei raakt bamboe eigenlijk nooit op. Binnen een half jaar groeit een bamboestengel wel 35 meter uit de grond. Na ongeveer 5 jaar is de stengel hard genoeg om geoogst te worden. Doordat bamboe zo snel groeit, en weer opnieuw opgroeit, legt het veel meer CO2 vast dan andere houtsoorten. Door de warme uitstraling, het stevige karakter en het duurzame productieproces is bamboe een veelgebruikt materiaal voor wand- en vloerafwerkingen.

FSC-keurmerk
Producten die voorzien zijn van het FSC-keurmerk dragen bij aan het behoud van een gezonde leefomgeving voor alles en iedereen die in het bos leeft. Of dat nu dieren zijn, of mensen. Volgens FSC kunnen bossen het beste gebruikt worden door ze te bebouwen op een verantwoorde manier. Buklo draagt hieraan bij door alleen met FSC-gecertificeerd bamboe te werken.

FSC

Eco-label
Alle tegels in de collectie van Buklo zijn Ecolabel-gecertificeerd. Wat dat inhoudt? Onder andere het verminderen van de impact op het milieu tijdens het winnen van grondstoffen. Maar ook het beperken van de uitstoot van schadelijk stoffen in de atmosfeer en het besparen van energie door water te recyclen tijdens het productieproces.

Alle wand- en vloertoepassingen zijn geproduceerd in een verantwoord productieproces. Het mijden van gezondheidsrisico’s speelt hierin een grote rol. Gezondheid en duurzaamheid gaan ten slotte hand in hand.

Onderhoud van keramiek
Wat Buklo wil voorkomen bij het onderhoud van de wand- en vloerafwerking, is dat er allerlei chemische producten het afvoerputje ingaan. Er zijn geen dure, chemische onderhoudsmiddelen nodig voor het onderhouden van de producten. Voordat je iets aanschaft wil je toch weten of je leegloopt op de onderhoudskosten? Bij de aanschaf van een nieuwe wand- of vloerafwerking loont het om de Life Cycle Costs (LCC) inzichtelijk te maken. Buklo heeft de voorzet al gegeven door een combinatie van hoogwaardige en duurzame producten met een uniek design in de collectie op te nemen met behulp van de Life Cycle Analysis (LCA).

clay